Αιμιλία Κουρή

Ψυχολόγος | BSc (University of Derby)
με 4ετή Μεταπτυχιακή εκπαίδευση
στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία

Η Ψυχολογία αποτελεί την μεγάλη μου αγάπη. Καθένας από τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και μοιράζονται μαζί μου κομμάτια της ζωής τους, είναι μοναδικός και ξεχωριστός για εμένα! Στη σχέση μου με έναν θεραπευόμενο, πρωτεύοντα ρόλο για μένα έχει η εμπιστοσύνη, η εχεμύθεια και η κατανόηση, στοιχεία σημαντικά για μια ειλικρινή σχέση μεταξύ ανθρώπων. Καθώς ανακαλύπτετε τη σελίδα μου, θα ανακαλύψετε κομμάτια της σκέψης και της δουλειάς μου!

Εκπαίδευση

Η καταρτιση ειναι πολυ σημαντικη για εναν Ψυχολογο - Ψυχοθεραπευτη. Θα πρεπει να ειναι ο ιδιος ο θεραπευτης καταλληλα εκπαιδευμενος και να εχει κανει πολυετη εποπτικη και ψυχοθεραπευτικη δουλεια με τον εαυτο του, ωστε να μπορει να ανταπεξελθει με υπευθυνοτητα, κατανοηση και αλληλεγγυη στις αναγκες των θεραπευομενων του.
Πτυχίο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας
Πιστοποίηση Εγκληματολογικής Ψυχολογίας
Συνεργασία με ΨΝΑ
Μεταπτυχιακή 4ετής εκπαίδευση
Εισηγήτρια σεμιναρίων Κλινικής Ψυχολογίας
Πτυχίος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας/ Bachelor (BSc Hons) in Applied Psychology. Απόφοιτη του University of Derby, ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας για σπουδές Ψυχολογίας.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Εγκληματολογική Ψυχολογία από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Προσφορά υπηρεσιών στο τμήμα οξέων περιστατικών/βραχείας νοσηλείας “Κουντουριώτειο”:
– Ατομικές συνεδρίες, ψυχιατρικές συνεντεύξεις ασθενών & λήψης ιστορικού αυτών.
– Ψυχοθεραπευτικές ομάδες ψυχωσικών ασθενών & ομάδες κοινωνικοποίησης και επανένταξης τους.
– Διεξαγωγή ψυχομετρικών τεστ & συμμετοχή στην ψυχιατρική διαγνωστική διερεύνηση.
– Επικοινωνία με τους συγγενείς των ασθενών με σκοπό την ενημέρωση τους.
-Μεταπτυχιακή 4ετης εκπαίδευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία, στο Athens Synthesis Centre. Συμπεριλαμβάνονται:
Μόνοετης εκπαίδευση στη Συνθετική Ατομική Ψυχοθεραπεία (2017-2018)
Μονοετής εκπαίδευση στην Ομαδική ψυχοθεραπεία (2018-2019)
Μονοετής εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (2018-2019)
Μονοετής εκπαίδευση στην Συστημική ψυχοθεραπεία (2019-2020).
– Συμμετοχή σε ερευνητική ομάδα ως ερευνήτρια (Συνέδριο ψυχοθεραπείας)
Σεμινάρια Ψυχοπαθολογίας, Κλινικά σεμινάρια ψυχολογίας, αλλά και σεμινάρια Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής. Με έδρα κυρίως το Ψυχής Σημείον.

2014
2016
2016
2017
2019

Η επιστημονική & εκπαιδευτική της κατάρτιση

Η Αιμιλία εμπλέκεται ενεργά στο χώρο της Ψυχολογίας από νεαρή ηλικία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε κοινωνικό αντικείμενο στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν προχώρησε σε 2ο αντικείμενο σπουδών, παίρνοντας Bachelor of Science (BSc Hons) στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία (University of Derby), ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας για σπουδές Ψυχολογίας. Έχει 6μηνη πανεπιστημιακή ειδίκευση στην Εγκληματολογική Ψυχολογία από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών & 4ετή Μεταπτυχιακή εκπαίδευση  στο Συνθετικό μοντέλο Ψυχοθεραπείας (Προσωποκεντρική, Συστημική, Σχεσιακή αναλυτική, Ψυχοδυναμική, Gestalt) στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει συνέδρια, case studies & πλειάδα σεμιναρίων στο χώρο της ψυχολογίας, συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας. Είναι αναγνωρισμένη Ψυχολόγος και έχει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος για όλη την επικράτεια.

Λίγα λόγια για τη δουλειά και τις συνεργασίες της

Η Αιμιλία έχει κλινική επαγγελματική εμπειρία στο Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο» αλλά &  πολυετή εμπειρία σε Ινστιτούτα Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και διατηρεί εξωτερική συνεργασία με σημαντικούς φορείς. Η ίδια, στην πορεία της δουλειάς της, έχει αναλάβει μεγάλο αριθμό θεραπευόμενων (ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη) σε ατομικό επίπεδο, αλλά και ζευγάρια/ γονείς που αντιμετώπιζαν διαφόρων ειδών προβλήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί και με ομάδες (group therapy). Δραστηριοποιείται ως ψυχολόγος για ενήλικες και είναι επίσης εισηγήτρια σεμιναρίων κλινικής ψυχολογίας/ ψυχοπαθολογίας, έχοντας την επιθυμία να μοιραστεί τις γνώσεις της με το εκπαιδευτικό κοινό. Παράλληλα, έχει στο βιογραφικό της πολλές ώρες εποπτείας & ψυχοθεραπείας, με στόχο την ατομική της ανάπτυξη, με ευθύνη και φροντίδα προς τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται για την δική τους προσωπική βελτίωση.

Έχει δραστηριοποιηθεί στο εθελοντικό κομμάτι, συντονίζοντας αφιλοκερδώς ομάδες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ζητήματα που συγκλόνισαν, όπως οι πυρκαγιές στο Μάτι, αλλά και στην πανδημία του COVID-19 κατά την περίοδο του lock down (διαδικτυακά), στο πλαίσιο κοινωνικής αλληλεγγύης και με το αίσθημα της ανθρώπινης ευθύνης.

Στον ερευνητικό τομέα, έχει πραγματοποιήσει δική της έρευνα στο πλαίσιο διατριβής με αντικείμενο “Ψυχικές ασθένειες & Στίγμα”(2017). Έλαβε επίσης συμμετοχή ως ερευνήτρια, στην ερευνητική ομάδα που δημιουργήθηκε από το Athens Synthesis Centre – Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, με ευρύτερο θέμα διερεύνησης “Δημιουργικότητα & κοινωνική ευθύνη/ Creativity & social responsibility”, όπου έλαβε χώρα στο Συνέδριο Ψυχοθεραπείας του 2021.

Συνδέεται με ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνιολόγους, λογοθεραπευτές, κ.ό.κ) και μπορεί να παραπέμψει εάν αυτό είναι επιθυμητό ή αναγκαίο, πάντα με κατανόηση και σεβασμό προς τον θεραπευόμενο.

Στο παρόν, έχει ιδρύσει & είναι υπεύθυνη του ιδιωτικού της χώρου Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής «Ψυχής Σημείον» στην Αθήνα.

Phone: 6946095246
Σεβαστουπόλεως 107, Αμπελόκηποι (πλησίον μετρό Πανόρμου)