Συχνές Ερωτήσεις

Πώς θα βοηθηθώ από την Ψυχοθεραπεία/ Συμβουλευτική;

Όταν παίρνουμε την απόφαση να ξεκινήσουμε ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική, παίρνουμε την απόφαση να επενδύσουμε στον εαυτό μας. Τα «3 Α» της θεραπείας είναι: Αναγνώριση, Αποδοχή, Αλλαγή! Για να επωφεληθούμε από την θεραπεία μας χρειάζεται συνέπεια στα ραντεβού, υπομονή και χρόνος. Πολλές φορές κατανοώ ότι υπάρχει η ανάγκη για γρήγορες και άμεσες απαντήσεις, όμως οι απαντήσεις που ψάχνουμε δεν θα έρθουν αμέσως. Η αλλαγή έρχεται σταθερά και σταδιακά.

Τι συζητάμε στην πρώτη συνεδρία;

Στην πρώτη συνεδρία στόχος μας είναι να γνωριστούμε και να φτιάξουμε ένα ασφαλές και άνετο κλίμα, μέσα στο οποίο θα συζητήσουμε τον λόγο για τον οποίο αποφασίσατε να κάνετε αυτό το τόσο σημαντικό βήμα για εσάς. Στόχος είναι επίσης,
να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να δουλέψουμε μαζί με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, με κατανόηση και αποδοχή, δίχως επικρίσεις. Συζητάμε επίσης αν έχετε κάποιον θεραπευτικό στόχο ή κάποιο αίτημα από την θεραπεία σας. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να βρούμε μαζί το αίτημα μας. Εμπιστευτείτε τη διαδικασία! Μέσω της ψυχοθεραπείας επενδύουμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας!

Ποια είναι η συχνότητα των συνεδριών;

Η συχνότητα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες σας και με το πώς νιώθετε. Συνήθως προτείνεται μία συνεδρία την εβδομάδα ή κάθε 15 μέρες.

Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η Ψυχοθεραπεία/ Συμβουλευτική;

Δεν υπάρχει περιορισμός. Η απάντηση είναι μέχρι όσο έχετε ανάγκη εσείς. Με αυτόν τον τρόπο προσαρμόζεται και η διάρκεια. Η Ψυχοθεραπεία μπορεί να απαιτεί μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και είναι μακροπρόθεσμη, χρειάζεται δηλαδή δέσμευση από εσάς και τον θεραπευτή. Η Συμβουλευτική είναι συνήθως βραχυπρόθεσμη και περιλαμβάνει πιο περιορισμένο αριθμό συνεδρίων. Σε κάθε περίπτωση, οι οποιεσδήποτε απαντήσεις που ψάχνετε ξεκινώντας ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική δε θα έρθουν αμέσως, χρειάζεται χρόνος και συνέπεια στην θεραπεία.

Είναι προσιτό το κόστος;

Ναι, το κόστος των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο Ψυχής Σημείον είναι προσιτό. Η φροντίδα της ψυχικής μας υγείας είναι πλέον ανάγκη και όχι πολυτέλεια! Επικοινωνήστε για να ενημερωθείτε για το κόστος της υπηρεσίας που σας ενδιαφέρει.

Γίνονται συνεδρίες μέσω Skype;

Ναι, μπορούν να γίνουν, σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος βρίσκεται εκτός Αθηνών ή διαμένει στο εξωτερικό. Πολλές συνεδρίες θεραπευόμενων που μετακόμισαν στο εξωτερικό και επιθυμούσαν να συνεχίσουν ψυχοθεραπεία μαζί μου, έχουν μετατραπεί σε Skype συνεδρίες. Είναι σημαντικό να υπάρχει ευελιξία και άνεση στην επικοινωνία μας και αυτό ακριβώς πρεσβεύω!