Είναι αποτελεσματική η Συμβουλευτική μέσω Skype?

Η συμβουλευτική μέσω τηλεδιάσκεψης (skype συνεδρίες) μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και αποτελεσματική σε περιπτώσεις όπου η φυσική επικοινωνία δεν είναι εφικτή.

Ναι, σίγουρα η φυσική παρουσία στις συνεδρίες είναι αναντικατάστατη και αποτελεί μία ανεκτίμητη αξία για την θεραπευτική σχέση. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να είμαστε ευέλικτοι και να δοκιμάζουμε τρόπους προσαρμογής ώστε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, καθώς και να διατηρούμε τις ισορροπίες μας όποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Συν της άλλης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι δεκάδες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως οι συνεδρίες μέσω διαδικτύου έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τις δια ζώσης συνεδρίες.

Ο λόγος που έχει ανθίσει η συμβουλευτική μέσω skype, είναι η επιτακτική ανάγκη να εφευρεθούν τρόποι ώστε να μην μένουν μετέωροι άνθρωποι που αναζητούν συμβουλευτική υποστήριξη και ψυχολογική φροντίδα. Η φροντίδα της ψυχικής μας υγείας, αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του σήμερα, είτε μιλάμε για καθημερινές δυσκολίες, είτε για την κοινή μας δυσκολία αυτόν τον καιρό που είναι η πανδημία του νέου COVID-19.

Μερικά από τα οφέλη που προσφέρει η online συμβουλευτική με έναν έμπειρο και αξιόπιστο θεραπευτή, είναι τα εξής:

Υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση στον προγραμματισμό του ραντεβού, καθώς γίνεται online και είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να κλείσετε μία μέρα και ώρα όπου να σας βολεύει και διευκολύνει το πρόγραμμα σας. Κερδίζετε επίσης χρόνο από τις αποστάσεις ή τις μετακινήσεις. Έτσι μπορεί να προγραμματιστεί σε ώρα και σε ημέρα που είστε μόνοι σας στο σπίτι ή που σας είναι πιο εύκολο να απομονωθείτε και να έχετε τον προσωπικό σας χώρο.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα, είναι το ότι στην online συμβουλευτική το ραντεβού πραγματοποιείται από την άνεση του χώρου σας, κάτι το οποίο είναι σε αρκετές περιπτώσεις ανακουφιστικό και πολύ βοηθητικό.

Η επικοινωνία γίνεται με κάμερα και από τις δύο πλευρές, δηλαδή και από τον θεραπευτή και από τον θεραπευόμενο και η εμπιστευτικότητα των όσων θα μοιραστείτε στις συνεδρίες είναι δεδομένη, βάση του κώδικα δεοντολογίας, όπως συμβαίνει και με τις δια ζώσης συνεδρίες.

Δεν υπάρχει ακατάλληλη στιγμή για την φροντίδα της ψυχικής μας υγείας! Η σωστή στιγμή, είναι όταν το αποφασίσουμε.

Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τις online συνεδρίες και να εκφράσετε τις όποιες απορίες σας σε έναν επαγγελματία ψυχικής Υγείας, ώστε να λάβετε τις κατάλληλες απαντήσεις!

Αιμιλία Κουρή – Ψυχολόγος BSc, MSc

Κοινοποίηση
Phone: 6946095246
Σεβαστουπόλεως 107, Αμπελόκηποι (πλησίον μετρό Πανόρμου)