Δημιουργία ομάδας ψυχοθεραπείας μέσω Zoom: “Γυναικεία Υπόθεση” από Σεπτέμβριο

Έχετε ακούσει για την ομαδική ψυχοθεραπεία ή αλλιώς group therapy;

Από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχει να σας προσφέρει μία θεραπευτική ομάδα είναι είναι το εξής: πολλοί καθρέφτες! Και αυτό, γιατί βασίζεται στην αλληλεπίδραση και τη διάδραση μεταξύ των μελών.

Η ομαδική ψυχοθεραπεία διαφέρει σημαντικά από την ατομική, κυρίως ως προς το ότι ο χρόνος «δεν μονοπωλείται» από ένα μόνο άτομο, αλλά μοιράζεται και στα άλλα μέλη που έχουν την ανάγκη να μοιραστούν αυτό που τους απασχολεί ή μία παρόμοια εμπειρία τους, ή να συμπαρασταθούν σε ένα άλλο μέλος και να συμβουλεύσουν. Δεν είναι λίγες οι ομάδες εκείνες που διατηρούνται για χρόνια και αποτελούν πλέον για τα μέλη τους μια «οικογένεια». Η αποτελεσματικότητα της έγκειται στα πολλαπλά ερεθίσματα που έχει την ευκαιρία να λάβει το μέλος από τα άλλα μέλη της ομάδας του, μέσα σε ένα προστατευτικό και φροντιστικό πλαίσιο. Λόγω της αλληλεπίδρασης αυτής, υπάρχει χώρος για ζητήματα που στην ατομική ψυχοθεραπεία μπορεί να μην τεθούν.

Στο παρόν, μιλάμε για μία ομάδα ψυχοθεραπείας με θέμα “Γυναικεία υπόθεση”.

Μία ψυχοθεραπευτική ομάδα δηλαδή, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες κάθε ηλικίας.

Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι ομάδες με θεραπευόμενους του ίδιου φύλου έχουν πιο υψηλές πιθανότητες μοιράσματος προσωπικών βιωμάτων των μελών μεταξύ τους και συναισθηματικού ανοίγματος, παράγοντες οι οποίοι είναι σημαντικοί για την εξέλιξη της ψυχοθεραπείας.

Η ομάδα “Γυναικεία Υπόθεση” θα ξεκινήσει από τέλη Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τον επόμενο Μάιο (8 μήνες). Η συχνότητα θα είναι 1 συνεδρία την εβδομάδα (η κάθε συνεδρία διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά), κάθε Δευτέρα 19.00 – 20.30 και θα πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω ΖΟΟΜ.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Κόστος 100€/ μήνα

Για την συμμετοχή σας επικοινωνήστε στο 6946095246 ή στείλτε email στο psychotherapistkouri@gmail.com

Αυμιλία Κουρή – Ψυχολόγος | BSc | MSc Συνθετικής Ψυχοθεραπείας

Κοινοποίηση
Phone: 6946095246
Σεβαστουπόλεως 107, Αμπελόκηποι (πλησίον μετρό Πανόρμου)