Το κόστος στην ψυχοθεραπεία: τι πληρώνετε;

Πόσες και πόσες φορές μου έχουν γίνει ερωτήσεις σχετικές με το κόστος της ψυχοθεραπείας από ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί μου ώστε να ενημερωθούν, αλλά και από θεραπευόμενους. Κόστος: τόσο σημαντικό και καταλυτικό στις αποφάσεις για τη ζωή μας!

Όλα συχνά καταλήγουν σε μια κύρια και εύλογη ερώτηση: Τι πληρώνουμε τελικά στην ψυχοθεραπεία;

Εδώ είμαι λοιπόν για να σας απαντήσω σήμερα!

Όλα ξεκινούν από τον επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Ένας Ψυχολόγος, για να θεωρηθεί κατάλληλα καταρτισμένος και να έχει μία ολοκληρωμένη εκπαίδευση, επιβάλλεται να εκπαιδευτεί πάνω σε μία Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση (Μεταπτυχιακή εκπαίδευση).  Να επιλέξει με άλλα λόγια, την ειδίκευση του. Ένας Ψυχολόγος που δεν έχει εκπαιδευτεί σε μεταπτυχιακό επίπεδο, δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς τον θεραπευόμενο που θα χτυπήσει την πόρτα του.

Αυτό σημαίνει, το λιγότερο 8 με 10 χρόνια σπουδών, βασικών και μεταπτυχιακών.

Πάμε παρακάτω.

Η εκπαίδευση μας, και πιο συγκεκριμένα, η εκπαίδευση ενός Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπευτή απαιτεί εκατοντάδες ώρες εποπτείας, δουλειάς και προσωπικής ανάπτυξης ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στον θεραπευόμενο μια ποιοτική, ζεστή και παραγωγική συνεδρία, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΟΥΜΕ, βοηθώντας τον να κατανοήσει πτυχές του εαυτού του, με κατανόηση και σεβασμό.

Τελειώνοντας μία συνεδρία, δεν σας ξεχνάμε μέχρι την επόμενη φορά. Σκεφτόμαστε την συνεδρία και δουλεύουμε για εσάς πάνω στο πώς θα σας βοηθήσουμε. Κάθε επαγγελματίας που σέβεται αυτή τη δουλειά, θα ανατρέξει στην δική του θεραπεία για να δουλέψει κομμάτια του εαυτού του. Γιατί κανένας ψυχολόγος δεν μπορεί να φτάσει τον πελάτη του κάπου που δεν έχει φτάσει ο ίδιος.

Ακόμα, τελειώνοντας μια εβδομάδα συνεδριών, κάθε επαγγελματίας ψυχικής υγείας που σέβεται τη δουλειά του κάνει εποπτεία (επενδύει δηλαδή στους πελάτες του), ώστε να συζητήσει υλικό και τεχνικές και να τους δώσει όσα γίνεται περισσότερα στη θεραπευτική διαδικασία. Όλα αυτά σημαίνουν, ότι όταν τελειώσει η συνεδρία και εσείς φύγετε από το γραφείο, εμείς εξακολουθούμε να δουλεύουμε για εσάς!

Αυτό λοιπόν που ο κάθε θεραπευόμενος μας πληρώνει σε μία συνεδρία, είναι η εμπειρία, η διαθεσιμότητα, η γνώση και ο χρόνος που διαθέτουμε ώστε να επενδύσουμε εμείς οι ίδιο στη θεραπεία σας!

Μην σας τρομάζει να επενδύσετε στον εαυτό σας. Αναζητήστε τους κατάλληλους ειδικούς ψυχικής υγείας.

Αιμιλία Κουρή – Ψυχολόγος BSc| MSc

University of Derby

4ετής εκπαίδευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία

Υπεύθυνη του “Ψυχής Σημείον” – Χώρος Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής

Κοινοποίηση
Phone: 6946095246
Σεβαστουπόλεως 107, Αμπελόκηποι (πλησίον μετρό Πανόρμου)