Ψυχοθεραπεία ζεύγους

Δεν είναι λίγες οι φορές πλέον που ένα ζευγάρι απευθύνεται σε επαγγελματία για να λύσει προβλήματα που το απασχολούν μέσα στη σχέση του.

Πολλές φορές η σχέση με τον σύντροφο μας γίνεται δύσκολη ή κάποιες άλλες, ακατόρθωτη. Κάπως έτσι, αρχίζουν να αναζητούνται λύσεις.

Τα ζευγάρια περνούν από διάφορες φάσεις και δεν είναι πολλές φορές εύκολο να μοιραστούν τα συναισθήματα και τις σκέψεις μεταξύ τους ή αυτό γίνεται με τον λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικοινωνία αλλά ένταση, τσακωμοί, διενέξεις, συναισθηματική εξάντληση και ασταμάτητος καταλογισμός ευθυνών.

Οι σύντροφοι δεν γνωρίζουν πλέον πώς να διαχειριστούν την κατάσταση.

Πολλά έντονα συναισθήματα μπορούν να συνυπάρχουν μεταξύ δύο συντρόφων: θυμός, απογοήτευση, οργή, προσμονή, άγχος, φόβος, αγωνία, κ.λ.π., ανάμεικτα πολλές φορές με καλά συναισθήματα, που όμως υπερκαλύπτονται.

Ο θυμός είναι ένα από τα πιο γνώριμα συναισθήματα που κυριαρχούν στα ζευγάρια. Όταν υπάρχει θυμός ανάμεσα στο ζευγάρι, μπορούμε να τον κάνουμε κάτι και να δουλέψουμε με αυτόν, προς όφελος της σχέσης.

 

Στην ψυχοθεραπεία ζεύγους, ο ψυχοθεραπευτής δεν σαμποτάρει κανέναν από τους δύο συντρόφους και δεν παίρνει το μέρος κανενός από τους δύο, για τον απλούστατο λόγο: ο επαγγελματίας, είναι με το μέρος της σχέσης. Η σχέση είναι ο θεραπευόμενος. Βρίσκεται εκεί για να ακούσει. Για αρχή, να ακούσει το αίτημα του ζευγαριού και να συζητηθεί έπειτα, το πώς θα μπορούσε να βοηθήσει.

 

Το καλύτερο για το ζευγάρι, είναι αυτό που επιθυμεί το ίδιο το ζευγάρι. Ο στόχος της ψυχοθεραπείας είναι οι σύντροφοι να λάβουν ορισμένες αποφάσεις από κοινού.

Οι συνεδρίες του ζευγαριού γίνονται σε ζεστό και φιλικό χώρο με την δις Κουρή Αιμιλία, με απόλυτη εχεμύθεια.

Phone: 6946095246
Σεβαστουπόλεως 107, Αμπελόκηποι (πλησίον μετρό Πανόρμου)