Ομαδική Ψυχοθεραπεία – ομάδες κλειστού/ ανοιχτού τύπου

Η ομαδική ψυχοθεραπεία είναι ευρέως γνωστή και για πολλούς πολύ πιο αποτελεσματική από άλλες μορφές θεραπείας. Βασίζεται στην αλληλεπίδραση και τη διάδραση μεταξύ των μελών.

 

Θα έλεγε κανείς πως η ομαδική θεραπεία δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως η αποτελεσματικότητα της έγκειται στα πολλαπλά ερεθίσματα που έχει την ευκαιρία να λάβει το μέλος από τα άλλα μέλη της ομάδας του, μέσα σε ένα προστατευτικό και φροντιστικό πλαίσιο. Λόγω της αλληλεπίδρασης αυτής, υπάρχει χώρος για ζητήματα που στην ατομική ψυχοθεραπεία μπορεί να μην τεθούν.

Την ομαδική ψυχοθεραπεία επιλέγουν συνήθως άτομα που αισθάνονται ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία τους με τους άλλους και επιθυμούν να βελτιώσουν τις κοινωνικές σχέσεις τους. Η ομαδική ψυχοθεραπεία διαφέρει σημαντικά από την ατομική, κυρίως ως προς το ότι ο χρόνος «δεν μονοπωλείται» από ένα μόνο άτομο, αλλά μοιράζεται και στα άλλα μέλη που έχουν την ανάγκη να μοιραστούν αυτό που τους απασχολεί ή μία παρόμοια εμπειρία τους, ή να συμπαρασταθούν σε ένα άλλο μέλος και να συμβουλεύσουν. Δεν είναι λίγες οι ομάδες εκείνες που διατηρούνται για χρόνια και αποτελούν πλέον για τα μέλη τους μια «οικογένεια».

 

Οι ομάδες κλειστού τύπου, ξεκινούν τον Οκτώβριο και κατά τη διάρκεια τους δεν είναι δυνατή η εισαγωγή νέων μελών.

Οι ομάδες κλειστού τύπου, ξεκινούν επίσης Οκτώβριο και νέα μέλη έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέσα στη σεζόν.

 

Η διάρκεια της ομαδικής συνεδρίας είναι 1’30’’ και η συχνότητα μία φορά την εβδομάδα.

Phone: 6946095246
Σεβαστουπόλεως 107, Αμπελόκηποι (πλησίον μετρό Πανόρμου)